| V LMR |

|
| userów online |
gości online: 2
brak członków online
Zarejestrowanych: 270
Ostatni zarejestrowany: Patryk
|
| Ostatnio widziani |
|
| Info o Portalu |
|
|
Zarejestrowanych : 270 Kategorie Forum : 32 Tematy na Forum : 142 Posty na Forum : 917 Kategorie Artykułów : 10 Artykuły : 13 Kategorie Download : 5 Pliki do ściągnięcia : 8 Foto Albumy : 45 Zdjęcia : 713 Kategorie Linków : 6 Linki : 23 Shoutbox : 167
|
| Losowe Zdjęcie |
12
Sobótka 2008
|
|
 |
Zobacz temat |
 |
|
| Autor |
Tour de Pologne 2009 |
bobo1959
Członek
Lokacja:
| Data posta 02-08-09 22:24 |
|
|
No i się zaczął nasz narodowy tour ..... jak narazie pojechali se po stolicy w tym upale .... nie zazdroszczę im ..... krótka relacja z I Etapu na zaczerpnięta z ... http://sport.onet.pl/0,1272980,2019286,wiadomosc.html .....
Pierwszy etap 66. Tour de
Pologne na ulicach Warszawy wygrał Słoweniec Borut Bozic z
holenderskiego teamu Vacansoleil, który startuje w TdP z dziką kartą.
Na drugim miejscu etap zakończył Niemiec Andre Greipel z Team Columbia,
a trzecie miejsce zajął Włoch Francesc Gabazzi z Lampre. Najlepszy z
Polaków - Maciej Paterski dojechał na 9. miejscu.
Jednak w miarę upływu czasu i kilometrów peleton odrabiał jednak straty
i na 40 kilometrów przed końcem etapu osiągnął już bardzo dużą
prędkość. Główna grupa kolarzy nie schodziła poniżej prędkości 50 km/h
podczas gdy uciekający coraz częściej sięgali po bidony, bo odważna
akcja kosztowała ich mnóstwo sił.
|
|
| Autor |
RE: Tour de Pologne 2009 |
jarmarek
Członek

Lokacja: 64-100
| Data posta 03-08-09 09:21 |
|
|
|
http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20090801&typ=sp&id=sp14.txt
Uważny obserwator kolarskich zmagań jest zapewne nieco zdziwiony, że TdP startuje w sierpniu. Od lat rywalizacja odbywała się bowiem we wrześniu, ale teraz organizatorzy postanowili spróbować termin przyspieszyć. Z powodzeniem, i to dobra wiadomość. Po pierwsze, dzięki temu udało się uniknąć kolizji z Vuelta a Espana, na którą zazwyczaj nastawiali się najwięksi zawodnicy. Po drugie, sierpień gwarantuje lepszą pogodę niż wrzesień, a ostatnio aura nie była dla uczestników zbyt łaskawa. I faktycznie: w składach zespołów gwiazd nie zabraknie. W barwach Lampre pojedzie aktualny mistrz świata Ballan. Włoch jest głodny sukcesów, zwłaszcza że nie wyszedł mu występ w niedawnym Tour de France. Pomocnikiem Ballana będzie Marcin Sapa, jedyny Polak, który przez ostatnie tygodnie rywalizował na trasach "Wielkiej Pętli". Rutynowany kolarz był jednym z bohaterów ubiegłorocznej edycji TdP, brał udział w wielu ucieczkach, zgarnął koszulkę dla najaktywniejszego zawodnika. Teraz liczy na powtórkę i coś więcej. - Chciałbym, aby wreszcie choć jedna z tych ucieczek się powiodła - mówi. Drugim faworytem, obok Ballana, będzie jego rodak, Basso. Lider grupy Liquigas może się pochwalić zwycięstwem w Giro d'Italia w 2006 roku i drugim miejscem w Tour de France rok wcześniej, jest kolarzem znakomitym. Podobnie jak Ballan będzie mógł liczyć na pomoc Polaków, wszak w barwach jego teamu pojadą Maciej Bodnar i Sylwester Szmyd.
Ja w tę słoneczną pogodę zrobiłem samotnie wycieczkę <Volta a Glogovia> . Z Święciechowy do Zbarzewa trasa na lokalne czasówki. Od Konratowa aż za Golę prosta!, gładka! równia pochyła Byłem pierwszy raz tam. Piękny Ratusz, kamieniczki. Odbudowywują Kolegiatę (w 1983 jeszcze była ruiną). Porót przez Niechlów, Siciny, Rdosław.
Ruch zastąpi tysiąc lekarstw. Tysiąc lekarstw nie zastąpi ruchu. |
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 03-08-09 09:28 |
|
|
|
SZMYT MIERZY W ZWYCIĘSTWO
http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20090801&typ=sp&id=sp14.txt
Szmyd to obecnie najlepszy polski kolarz. Znany w świecie, posiadający ustaloną markę i opinię fantastycznego pomocnika, bezcennego dla liderów grup. W czerwcu pokazał się z innej strony podczas wyścigu Dauphine Libere, gdy wygrał etap z metą na Mont Ventoux. To szczyt tylko dla wielkich, najmocniejszych, najtwardszych, gwarantujący wpis do historii i sławę na długie lata. Teraz nasz reprezentant chciałby osiągnąć podobny sukces w najważniejszym polskim wyścigu. - Jadę po zwycięstwo - deklaruje. Ostatnim polskim triumfatorem wyścigu był Cezary Zamana w 2003 roku.
Wcześniej zawody otworzy około 50 powstańców, rowerzystów z Masy Krytycznej i zawodowych kolarzy, którzy wezmą udział w Masie Powstańczej - przejeździe będącym hołdem oddanym powstańcom warszawskim. W ten sposób organizatorzy chcą przypomnieć, że w Powstaniu brały też udział oddziały rowerowe, a jego dowódca - Tadeusz Bór-Komorowski, był polskim olimpijczykiem.
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 03-08-09 09:34 |
|
|
|
BOZIC LIDEREM
http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20090803&typ=sp&id=sp16.txt
Niedługo po starcie z peletonu oderwał się Janiaczyk, któremu postanowił potowarzyszyć Szwajcar David Loosli z Lampre. Obaj błyskawicznie oddalili się od grupy i z każdym pokonywanym kilometrem zyskiwali coraz większą przewagę. W szczytowym momencie przekroczyła ona - i to grubo - cztery minuty. Zawodnicy świetnie ze sobą współpracowali, dzieląc się zwycięstwami na lotnych premiach (Janiaczyk triumfował na specjalnej, czczącej pamięć powstańców warszawskich). Niestety, z biegiem czasu słabli, upał, wielki wysiłek, jaki włożyli w ucieczkę, dawały coraz mocniej o sobie znać. Na dodatek obudził się peleton, który podyktował szalone tempo.
Najszybszy (na 108-kilometrowym etapie) okazał się Bozic (jego czas 2.12,56 godz.), który wyprzedził Niemca Andre Greipela (Team Columbia) oraz Włocha Francesco Gabazziego (Lampre). Najlepszy z naszych reprezentantów, Paterski, minął metę jako dziewiąty.
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 03-08-09 11:40 |
|
|
|
Sylwester Szmydt w reklamie Tour de Pologne 2009
http://www.youtube.com/watch?v=j1XMRvH8y8w&feature=channel
Sylwester Szmyd wygrywa na Mont Ventoux, Critérium du Dauphiné Libéré 2009
http://www.youtube.com/watch?v=Nydb4kw1wDE&feature=channel
To szczyt tylko dla wielkich, najmocniejszych, najtwardszych, gwarantujący wpis do historii i słwę na długie lata.
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 03-08-09 12:52 |
|
|
|
W czasie Mistrzostw Polski Elity - 2009. Zawodnikowi <TGV-team>, Rafałowi Kubacikowi, też "odcięło prąd".
http://tgv-multimedia.prv.pl/mp2009.wmv
Rafał Kubacik ukończył Mistrzostwa Polski Elity!!!! Największy sukces w historii TEAMU TGV!!! Wielkie Gratulacje!!! Wielka jazda!!! Wielka ambicja!!! Wielki zawodnik!!!
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 03-08-09 17:17 |
|
|
nie miałem dnia odpoczynku
Są tu długie etapy. A to doskonałe przygotowanie do Mistrzostw Świata.
|
| Autor |
bobo1959
Członek
Lokacja:
| Data posta 03-08-09 19:10 |
|
|
Włoski kolarz Angelo Furlan z grupy Lampre wygrał 2. etap z Serocka do
Białegostoku. Drugie miejsce zajął Belg Jurgen Roelandts (Silence
Lotto), a trzecie Juan Jose Haedo (Saxo Bank). Furlan w Białymstoku był
najlepszy również przed rokiem. Liderem Tour de Pologne jest nadal
Słoweniec Borut Bozić (VacansOleil).
Etap od początku był szybki i niespokojny. Od peletonu oderwała się czwórka kolarzy - Bartłomiej
Matysiak, Steven Cozza, Dominik Roels, Dominique Cornu. Na rundach w
Białymstoku tempa nie wytrzymali Cozza i Coru, do mety próbowali
dojechać jeszcze Matysiak i Roels, ale peleton dogonił ich niecałe 2
kilometry przed finiszem.
- Po cichu liczyłem, że uda się dojechać do mety, ale trudno, będziemy próbować dalej. Końcówka
była ciężka, na 3 km przed metą zaczynał się bruk. Trzeba być niezwykle
silnym, żeby ścigać się po takiej nawierzchni - powiedział trener
reprezentacji Polski-BGŻ Piotr Wadecki.
Bartłomiej Matysiak
opowiadał o swojej ucieczce: - Może gdyby udało się nam przejechać ten
odcinek po kostce, to peleton by nas nie doścignął. Wiedziałem, że
przewaga na końcowych kilometrach zmniejsza się, bardzo trudno było
uciekać.
Angelo Furlan zapowiedział, że jutro spróbuje powalczyć
o żółtą koszulkę lidera: - To chyba jedna z moich ostatnich szans, bo w
górach raczej nie będę się liczył. Cieszę się, że wracam do formy, bo
przyjechałem do Polski prosto z Tour de France, gdzie uczestniczyłem w
trzech kraksach.
źródło: http://www.tourdepologne.pl/news.asp?id=378&los=0,5855611
|
|
| Autor |
0L0
Członek

Lokacja: Leszno
| Data posta 03-08-09 22:13 |
|
|
|
A też tak SE oglądam. Warunki, jakie stworzył Czesław, no stara się jak może dogodzić miastom, sponsorom i wynagrodzić kolarzom zeszłoroczną „drogę krzyżową”. Transmisja awansowała z Eurosport 2 do Eurosport 1. Na początku patrzałem w listę startową i nazwisko z TOP listy trzeba było szukać. Czesław kładź na to „miecza” ! Jak masz ciągnąć na siłę wielkie gwiazdy i mają tutaj męczyć się, to lepiej zluzować. Poziom dwóch pierwszych etapów, prędkości przejazdu a przede wszystkim speed na finiszu pokazują, że poziom jest taki na jakim Czesław przygotował Tour. Nie ma Boonena ? Jego strata, nic nie pokazał od początku sezonu to chyba ma zamiar błysnąć formą na gwiazdkę J. Astana czy Mirlam przysłali składy takie, że teoretycznie ci zawodnicy mogliby równie skutecznie rywalizować np. na Malcie w ósemce podwójnej ze sternikiem (sternik to dyrektor sportowy).
Ale jest cała rzesza młodych ambitnych killerów , grupy Lampre, Liquigas pokazały, że poważnie traktują nasz Tour. Przykra niespodzianka to SaxoBank bo zawsze podawali z Cancellary.
Jadę do Zakopanego na metę zobaczyć jak Sylwek wygrywa a Basso podaje mu bidony, Jade bo Czesiek przygotował super deser więc warto się poczęstować, Jadę bo nie chce mi się słuchać komentarza redaktorów TVP, gdzie na całym planie pokazują Bartka Huzarskiego a komentarz jest:
„na czele peletonu kolarze ISD jest to grupa, w której jeździ Bartosz Huzarski” Tomek Japoński, Huzarskiego i większość kolarzy zna od urodzenia, ma bazę z ich wyników, upodobań i kody DNA.
ffice ffice" />> >
|
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 04-08-09 07:39 |
|
|
|
Polak i Niemiec dzielnie naciskali na pedały, walczyli, dawali z siebie wszystko, ale na dwa kilometry przed metą zostali doścignięci. - Chwilę wcześniej zaczynał się bruk, trzeba być niezwykle silnym, by ścigać się po takiej nawierzchni - przyznał trener naszej kadry Piotr Wadecki. Matysiak mu wtórował: - Może gdyby ten odcinek biegł po kostce, to peleton by nas nie dogonił - dodał. Polakowi pozostała zatem satysfakcja z dobrze wykonanej pracy i wygranych dwóch lotnych premii, w Małkini i Ciechanowcu.
Do OLA
Olek! a nie chciałbyś być inżynierem lokalnej gonki; w tym stylu?
http://www.youtube.com/watch?v=gW3V0HPgVOY
Ciekawe, że kolarstwo zamiast iść drogą tartanowych udogodnień. Szuka różnych figli sportowcom 
|
| Autor |
bobo1959
Członek
Lokacja:
| Data posta 04-08-09 20:36 |
|
|
Włoski kolarz Jacopo Guarnieri (Liquigas) wygrał 3. etap Tour de Pologne z Bielska Podlaskiego do Lublinia. Drugie miejsce zajął Australijczyk <b>Allan Davis (Quickstep), a trzecie Niemiec <b>Andre Greipel (Team Columbia).
Najlepszy z Polaków <b>Maciej Paterski finiszował na ósmym miejscu. Nowym liderem został niemiecki kolarz <b>Andre Greipel</b> z grupy Team Columbia.
Etap z Bielska Podlaskiego do Lublina przebiegał według znanego schematu płaskich etapów - od początku akcje, później ucieczka, pogoń peletonu i doścignięcie uciekinierów na ostatnich kilometrach. Tym raz w ucieczce jechali Bjoern Schroeder (Milram), Olivier Kaisen (Silence Lotto) i Laszlo Bodrogi (Katiusza). Peleton doścignął ich dziesięć kilometrów przed metą.
Cieszę się, że mam żółtą koszulkę lidera, ale jestem rozczarowany, że
nie udało mi się wygrać w Polsce jeszcze ani jednego etapu - powiedział
nowy lider wyścigu Andre Greipel. - Popełniłem błędy na każdym etapie.
Zbliżają się góry, mamy cały czas jechać agresywnie, aż do mety w
Krakowie.<br><br>Liderem klasyfikacji górskiej pozostaje Polak Błażej Janiaczyk: - To ważna koszulka dla mnie, sponsorów i całej drużyny.
źródło: http://www.tourdepologne.pl/news.asp?id=382&los=0,8808819
Edytowany przez bobo1959 :: 04-08-09 20:40 |
|
| Autor |
bobo1959
Członek
Lokacja:
| Data posta 05-08-09 21:35 |
|
|
Norweg Edvald Boasson Hagen (Team Columbia) wygrał etap w Rzeszowie. Drugi był Jurgen Roelandts, a trzeci Danilo Napolitano.
Na mecie na drugim miejscu finiszował Andre Greipel, ale za
odepchnięcie łokciem Allana Davisa na ostatnich metrach został
przesunięty na ostatnie miejsce. Nowym liderem został Jurgen Roelandts.
Tradycyjnie
przez dłuższą część dystansu prowadziła trzyosobowa ucieczka, którą
peleton zlikwidował na ulicach Rzeszowa. Finisz był bardzo
emocjonujący, bo Edvald Boasson Hagen rozprowadzał swojego kolegę z drużyny Andre Greipela i... wygrał etap.
-
To było szczęśliwe zwycięstwo - powiedział Hagen. - Chciałem pomóc
Greipelowi, ale było bardzo ciasno, o mało nie doszło do kraksy. Tak
się wszystko ułożyło, że pierwszy wjechałem na metę.
Nowy lider wyścigu Jurgen Roelandts
powiedział: - Zajmowałem w tym sezonie już miejsca drugie i trzecie,
bardzo się cieszę, że wreszcie założyłem tę piękną żółtą koszulkę.
Najmłodszy w polskiej ekipie Maciej Paterski podkreślił: - Dzisiaj na rundach nie czułem się tak dobrze, jak wczoraj. Próbowałem akcji zaczepnej, ale nie udało się.
źródło: http://www.tourdepologne.pl/news.asp?id=383&los=0,2984997
|
|
| Autor |
bobo1959
Członek
Lokacja:
| Data posta 06-08-09 20:17 |
|
|
Włoski kolarz Alessandro Ballan (Lampre) wygrał pierwszy górski etap ze Strzyżowa do Krynicy-Zdrój. Mistrz świata wygrał finisz z peletonu przed Hiszpanem Danielem Moreno (Caisse d'Epargne) i Holendrem Pieterem Weeningiem (Rabobank). Nowym liderem wyścigu został zwycięzca etapu Alessandro Ballan.
W czołówce znalazło się dwóch Polaków - 5. był Marek Rutkiewicz (Polska-BGŻ), a 6. Sylwester Szmyd (Liquigas).
Po
raz pierwszy w tym roku kolarze musieli ścigać się w deszczu. Finisz z
sześcioosobowej grupy wygrał mistrz świata Alessandro Ballan.
-
To był piękny etap, kolarze starali się dać z siebie wszystko, aby
zapewnić na finiszu wielkie emocje - podsumował etap dyrektor Tour de
Pologne Czesław Lang. - Byliśmy świadkami wielkich emocji z Polakami w
rolach głównych, ponieważ Marek Rutkiewicz był piąty, a Sylwester Szmyd
szósty. Wielką klasę pokazał Alessandro Ballan - w końcu tęczowa
koszulka do czegoś zobowiązuje.
- Obiecywałem walkę w Tour de
Pologne i dotrzymuję słowa - powiedział na mecie Alessandro Ballan. -
Dotychczas jechałem dosyć spokojnie w peletonie, a w górach nadszedł
czas na atak i prawdziwą walkę.
Polski zawodnik w barwach
Liquigasu Sylwester Szmyd jak zapowiadał w górach ruszył do przodu: -
Chciałbym pokonać Ballana. Jutro na etapie do Zakopanego wszystko się
rozstrzygnie. Zapowiada się pasjonująca walka.
Marek Rutkiewicz
reprezentujący Polskę-BGŻ miał wielką ochotę na wygraną w
Krynicy-Zdrój, ostatecznie skończyło się jednak na piątym miejscu. -
Jestem specjalista od mokrych zjazdów i bardzo liczyłem na to, że minę
linię mety jako pierwszy - powiedział Marek Rutkiewicz. - Niestety na
na ostatnich metrach zabrakło mi wiary we własne umiejętności.
źródło: http://www.tourdepologne.pl/news.asp?id=387&los=0,3502728
|
|
| Autor |
bobo1959
Członek
Lokacja:
| Data posta 07-08-09 20:09 |
|
|
Norweg Edvald Boasson Hagen (Columbia) wygrał 6. etap Tour de Pologne z
Krościenka nad Dunajcem do Zakopanego. Drugi na mecie był Alessandro
Ballan (Lampre), a trzeci Włoch Marco Marcato (VacansOleil). Liderem
pozostał Ballan. Najlepszy z Polaków Marek Rutkiewicz
(Polska-BGŻ) uplasował się na 6. miejscu. Ten zawodnik wygrał
klasyfikację górską Tour de Pologne. Rutkiewicz był jednym z bohaterów
szóstego etapu, bo wygrał aż siedem górskich premii. Podopieczny Piotra
Wadeckiego dojechał też na metę w czołowej grupie, ale na finiszu nie
miał szans.
- Na ostatniej rundzie jechałem ile fabryka dała, ale więcej nic się nie dało ugrać - powiedział Marek Rutkiewicz.
W
czołówce przyjechał również Sylwester Szmyd z grupy Liquigas: - Rundy
wyglądały tak, że był zjazd i podjazd. Lampre i Liquigas mocno
pracowały na zlikwidowanie ucieczki. Czułem się mocny, do zwycięstwa
bardziej zabrakło mi odpowiedniego terenu niż nóg. Na zjazdach niewiele
można zrobić, a podjazdy były raczej krótkie.
źródło: http://www.tourdepologne.pl/news.asp?id=391&los=0,8913647
|
|
| Autor |
0L0
Członek

| Data posta 11-08-09 21:26 |
|
|
|
Tak, w końcu dotarłem z Zakopanego i jak zacząłem wcześniej to też skończę, po tym podobno poznaje się prawdziwego mężczyznę no, bo jak nogi wygolone to trzeba rozwiać wątpliwości.
Udało się wszystkim trafić w idealna pogodę, a ja trafiłem na Premię Górską pod Murzasichle, zobaczyłem 3 rundy i Esc na metę gdzie nie chwaląc się strzaskałem se pikną fotkę z Alessandro Bllanem..
Uciekał Marek Rutkiewicz, próbował Bartek Huzarski, ale temu zmiękły nogi i jak gadałem z nim na mecie to miał też miękkie gardło-totalna załamka. Marek miał do pomocy Morajkę i 2,40 s. przewagi. Wtedy ruszył Liquigas a za nimi Lampre. Głównym egzekutorem ucieczki był Basso czyli Sylwek (tez mam z nim fotę hehe) załatwił w tym momencie Rutkiewicza, bo dociągnął za sobą Lampre i Ballana… czekamy na atak Sylwka?? A to potem słyszymy, że trasa nie taka i w ogóle to brakowało mu startów i noga nie do końca.. A i !! 6 miejsce to sukces. Mając taką ekipę i być w niej liderem całkiem prawdopodobne, że po raz ostatni. W mojej ocenie Sylwek zmarnował szansę, której może już nie dostać.
Teraz pojadę po Marku Rutkiewiczu, nawet go zbluzgam na ku… i na chu…za grzechy przeszłości Cofidis+prochy, itp. Bo wielką krzywdą jest, że ten chłopak nie jeździ w grupie ProTour. W całym wyścigu prezentował się o niebo lepiej niż Sylwek no i ma charakter, aby walczyć o zwycięstwo a nie miano „ekskluzywnego pomocnika”
A sam wyścig? Na lepszym Tour de Pologne nie byłem w życiu. Pozdrawiam i zastrzegam, że to są moje refleksje i ktoś może się ze mną nie zgodzić, ale nie radzę hehe :] |
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 12-08-09 18:49 |
|
|
|
WRZUCISZ ZDJĘCIA NA GALERIĘ ???

Dobre takie świadectwo kibica TdP. Robi się z tego Eksternistyczna Akademia Kolarstwa.
|
| Autor |
0L0
Członek

| Data posta 04-09-09 12:36 |
|
|
Nie wrzucę bo nie mam uprawnień, chyba, to publikacji fot.
|
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 04-09-09 17:25 |
|
|
|
Jacopo Guarnieri, 21 lat, wygrał trzeci etap Tour de Pologne. Edvald Boasson Hagen, 22 lata, wygrał czwarty etap naszego narodowego wyścigu. Jako nieznani dwudziestolatkowie na polskich szosach pierwsze w zawodowej karierze zwycięstwa odnosili Alberto Contador i Mark Cavendish.
Retrospekcja 1. 14 września 2003, ostatni etap Tour de Pologne na górze Orlinek w Karpaczu. Alberto Contador na 19-kilometrowym odcinku uzyskuje 19 s przewagi nad Cezarym Zamaną, który triumfuje w klasyfikacji generalnej. Cichy Hiszpan, perełka ekipy Once, rok potem będzie walczył o życie po makabrycznej kraksie w wyścigu Dookoła Asturii. Powróci na początku 2005 roku i wygra cztery swoje kolejne wielkie toury, w tym dwukrotnie Wielką Pętlę. Jest najlepszym kolarzem świata.
Retrospekcja 2. 29 czerwca 2006, trzeci etap Wyścigu Solidarności i Olimpijczyków. Po ponad 150 km trasy z Pionek, w Kielcach najszybciej z peletonu finiszuje Mark Cavendish, wyprzedzając Krzysztofa Jeżowskiego, do dziś najlepszego polskiego sprintera. Popularny Cav’ właśnie przeniósł się z toru na szosę, a jeszcze niedawno pracował w banku. Pierwsze w karierze zwycięstwo dało mu pewność siebie. Wkrótce związał się z ekipą T-Mobile, która po przekształceniach dziś nazywa się Columbia-HTC. Od 2006 roku wygrał w jej barwach 47 wyścigów. Jest najlepszym sprinterem świata.
Wtorek i środa w tegorocznym Tour de Pologne: Jacopo Guarnieri manewruje o długość roweru weteranów sprintu, odnosząc pierwsze zwycięstwo w karierze i dając Włochom powód do ogłoszenia go następcą Alessandra Petacchiego. Dzień potem w Rzeszowie własnego lidera wyprzedza na finiszu Edvald Boasson Hagen.
W czasie ostatniego Giro d’Italia Jarno Trulli, kierowca Formuły 1 i wielki przyjaciel kolarstwa, a także oskarżonego dziś o doping Danila Di Luki, oglądając popisy młodych kolarzy, przyznał: – W kolarstwie talent robi różnicę.
Za supermaraton.org
Źródło: Sportowefakty.pl.
|
| Autor |
jarmarek
Członek

| Data posta 02-12-09 17:19 |
|
|